Mislili su da će “proći lako”: Carinici iz “audija” oduzeli oko 20 kilograma sredstva za potenciju

Carinici su na prelazu Horgoš, zajedno sa policijom, otkrili i zaplijenili oko 20 kilograma turskog sredstva za potenciju.

Kako navode iz Uprave carine, prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil njemačkih registarskih oznaka “audi A6”, kojim su se iz Turske ka Njemačkoj, gdje žive i rade, vraćala dva putnika.
Osim što su na prelazu odabrali zeleni kontrolni prolaz, namijenjen putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje, dvojica turskih državljana, koji su putovali pomenutim vozilom, bili su kategorični u tome, da sa sobom nose samo lični prtljag i ništa mimo toga.
Detaljnim pregledom je najprije iza suvozačkog sjedišta pronađena jedna torba napunjena kutijama poznatog turskog sredstva za potenciju na bazi meda, a potom i kofer ispunjen istim preparatom našao se u prtljažniku.
Ukupno se u prtljagu našlo 289 kutija sa po šest kesica oralnog gela za potenciju, čija je vrijednost procijenjena na gotovo 6.000 dolara.
“Tridesetšestogodišnji vozač, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak, je izjavio da su preparati za potenciju bili namenjeni za poklon porodici i prijateljima – navode iz Uprave carine”, prenosi Blic.

Ostavite komentar: