Milo Đukanović o novoj većini i formiranju Vlade VIDEO

Milo Đukanović izjavio je u intervjuu za „Njuzmaks Adrija“ da ga incidenti ne iznenađuju i da su u Crnoj Gori, kao i u regionu, suprotstavljena dva pristupa, prozapadni kurs sa jedne i nacionalistički sa druge strane, koji je sada, kako je naveo, probuđen novim tokovima.

„Incidenti nisu nikoga iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje pobjednika uvijek ima, ali to slavlje uvijek podrazumijeva civilizovan odnos prema drugim građanima i prema očuvanju stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć vidjeli jedan izliv netolerancije, agresije i primitivizma. Pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle“, rekao je Đukanović.

On je dodao da su ne samo u Crnoj Gori, već i regionu konfrontirana dva pogleda na budućnost.

„Jedan je onaj kojeg personifikuje dosadašnji sastav vlasti u Crnoj Gori, koji naše zemlje vidi u Evropskoj uniji i u evropskom i evroatlantskom sistemu vrijednosti. Nasuprot tome imamo vrlo živahan onaj nacionalizam iz devedesetih godina koji je u novim okolnostima, nekim novim podsticajima probuđen i koji očekuje da okrene točak istorije unatrag, ali mislim da to ne može“, kazao je Đukanović.

Kada je u pitanju formiranje nove Vlade, Đukanović je ocijenio da vjeruje da će se uskoro vidjeti rasplet.

„Da ćemo od onih koji će raspolagati sa 41 mandatom u parlamentu dobiti njihovu ponudu za formiranje Vlade. Ja sada ne želim da nagađam“, naveo je on, prenosi “Sputnik“.

Upitan da li su partije koje će imati 41 mandat u parlamentu tri opozicione stranke, on je odgovorio:

„Videćemo. Za sada imamo takvu najavu. Dosta su udaljeni njihovi programi“.

A na pitanje da li će on „pokušati da utiče“, Đukanović je kazao:

„Ne. Zašto bi. Ako postoji nešto što ih zbližava to je želja da smijene DPS. Gdje ću biti ja — ja sam tu gdje sam, vrlo čvrsto uvjeren u ispravnost svojih političkih stanovišta“, dodao je Đukanović.

Ostavite komentar: