Milanović o posjeti Makrona: Smetao sam Plenkoviću, nije me zvao zbog pretamnog odijela

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas dolazak predsjednika Francuske Emanuela Makrona u Zagreb te potpisivanje ugovora za nabavku francuskih borbenih aviona “Rafal”.

Kako Milanović navodi, ugovore niko nije vidio.

“Razlika u cijeni, tu će se još napraviti razlika s kojom smo mogli kompletno opremiti kopnenu vojsku. Ispada da idemo prema 1,2 milijardi, što je za mene skandal. Strateški ugovor s Francuskom, pisan u tami sobe kabineta Plenkovićeva ministra, nedostupan je meni i savjetnicima. Ja sam juče rekao sve najbolje, ali ja imam obaveze iz toga, zašto nismo uključeni u to? Jel’ se očekuje da Hrvatska vojska ide bilo kuda? Ili ćemo se ponašati kao da se radi o bezveznom papiru?”, izjavio je Milanović.

Između ostalog, Milanović je komentarisao i zašto nije prisustvovao ručku sa Makronom.

“Da li su neinteligentne izjave da sam odbio ugostiti Makrona. Pitajte Makrona jel’ došao s termosicom i kafom kod mene”, kazao je Milanović i kritikovao ručak na koji je odveden Makron.

“Ja sam smetao Plenkoviću, to uopšte ne uzimam za ozbiljno, nego mi je zabavno. Nije me zvao jer imam pretamno odijelo. Ali ne zamjeram mu to. Nisam odbio ugostiti Makrona, nego je to prepušteno jer sam vidio koliko to znači Plenkoviću. Predsjednika neke države voditi na ručak u neki hotel meni je neugodno”, istakao je Milanović.

Dodao je i da se takvi ručkovi održavaju u restoranima.

“Ide se u restorane. Vidim ja, čovjek me nije pozvao, a zvao je moju šeficu protokola. To su te uličarske fore, valjda nas je htio posvaditi. Meni je neugodno što ga je ugostio u hotelu. Jesu bile animir dame možda dolje u hotelu? Za predsjednika Francuske ili Malte, svejedno”, zaključio je Milanović.

Ostavite komentar: