Milačić: Đukanović namjerava da pobjegne iz zemlje

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da će Milo Đukanović pobeći iz zemlje i ocjenjuje da je crnogorski predsjednik rob sopstvene moći.

„Ja sam dosta gledao njegove grimase, navikao da ga toliko ne slušam šta priča, nego da ga gledam kako priča. Preporučujem da se isključi ton, jer mu ništa ne možemo vjerovati i da se tako bez tona pogleda intervju i shvati u kakvom je on stanju, a to je — agonija, panika i očaj“, naveo je Milačić za Prvu TV.

„Mislim da namjerava da pobjegne iz zemlje, ali bih volio da osjeti kako Crna Gora razumije demokratiju kroz institucije i njegov primjer. Ako je demokrata, kako se predstavlja, onda da provjerimo koliko smo dostigli stepen demokratije i ispitamo osnovane sumnje“, istakao je Milačić.

Povodom izjave Đukanovića da će braniti Crnu Goru „i iz šume ako treba“, Milačić kaže da je „poziv na šume priča tužnog čovjeka, koga je pojela moć i pohlepa“.

„On je najgora sudbina samom sebi. Rob sopstvene moći — to je Milo Đukanović“, zaključio je Milačić.

„Prva vlada slobodne Crne Gore u oktobru“

Milačić vjeruje i da će prva vlada, kako je naveo, slobodne Crne Gore, biti oformljena već u oktobru.

Konstitutivna skupština zakazana je za 23. septembar, kada će biti verifikovani mandati i tada počinje proces za formiranje nove vlade i to će, kako smatra Milačić, biti „zapisivanje istorije“.

On očekuje da će Đukanović dati mandat Krivokapiću i da neće odugovlačiti, jer, kako je napomenuo, to od njega očekuje i međunarodna zajednica.

Milačić je najavio i da će zatražiti ispitivanje imovine crnogorskog predsjednika, dodajući da vjeruje da Đukanović neće podnijeti ostavku, prenosi “Sputnik”.

 

 

Ostavite komentar: