Mika Aleksić saslušan u Tužilaštvu: Negirao sve optužbe

Nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvom gdje je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi.

“Rekao je da optužbe nisu tačne, i da ne zna zašto su to rekle”, saznaje Blic u tužilaštvu.

Javni tužilac predožio je pritvor za Miroslava Miku Aleksića (68).

Aleksić je uhapšen u nedjelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao pet svojih učenica. Među njima je i glumica Milena Radulović koja je prva u javnost izašla sa potresnom ispovijesti o tome da ju je reditelj silovao kada je imala 17 godina i to, kako je istakla, više puta.

Poslije Milene, Aleksića su prijavile još četiri djevojke, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Za krivično djelo silovanja i seksualnog uznemiravanja žrtve dok je bila maloljetna, Krivičnim zakonikom zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora. Zakon pravi razilku između maloljetne osobe i djeteta, kojim se smatra osoba do 14 godina starosti.

Ostavite komentar: