Mandić: Rezolucijom o Srebrenici napravili smo veliki problem Republici Srpskoj

Umjesto da se bavimo našim Velikama i Pivama, napravili smo veliki problem Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji zbog usvajanja rezolucije o Srebrenici.

Ovo je u srijedu veče kazao jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, govoreći na akademiji “Velika na vrhu noža” u selu Velika kod Plava, organizovanoj povodom godišnjice nečuvenog zločina koji su počinili pripadnici nacističkih divizija Princ Eugen i Skenderbeg, muslimanske milicije iz Petnjice i Bihora i nacističke formacija vulnetara i balista iz Rugove i muslimanske i albanske milicije iz Plava i Gusinja 28. jula 1944.godine, na Svete Kirika i Julitu.

– Pogledajte koji je problem nastao u Republici Srpskoj. Moramo shvatiti da ovo više nije 1941. niti 1944. godina. Srbija je najuspješnija i najnaprednija zemlja u regionu. Srpski narod u Crnoj Gori sada jak i vitalan.

– Mi nikom ne prijetimo, samo tražimo da se poštuju sve žrtve. Neka je vječna slava veličkim mučenicima. Narod je zamalo ovaj stravični zločin zaboravio, ali sada će nas Bog kazniti ako ponovo zaboravimo naše mučenike i žrtve. Probudili smo se iz ružnog sna – kazao je Mandić, prenose “Novosti”.

 

 

Ostavite komentar: