Maloljetnik jahtom usmrtio policajku u Budvi: Roditelji tinejdžera iz Srbije dali jemstvo u vrijednosti od 330.000 evra

Beograđanin M.S. (17), koji je 11. jula izazvao pomorsku nesreću na otvorenom moru kod Budve, u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin (31), a povrijeđen njen verenik Vladan Stanišić, u daljem postupku će se braniti sa slobode.

Ovakvu odluku donio je danas kotorski Osnovni sud, prihvatajući jemstvo koje je ponudila maloljetnikova porodica, a koja se sastoji od nekretnina u Budvi.

– Ovaj sud je donio rješenje kojim je prihvatio ponuđeno jemstvo, odnosno upisivanje hipoteke u vrijednosti od 331.450 evra na stan i garažu u Budvi, vlasništvo oca osumnjičenog maloljetnika. Istim rješenjem njemu je određena i mjera zabrane napuštanja boravišta opštine Budva – izjavio je za Novosti sudija Špiro Pavićević, dodajući da na ovo rješenje stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Pomorska nesreća dogodila se 11. jula oko 14 časova, ali do danas nije zvanično saopšteno da li je M.S. imao dozvolu za upravljanje jahtom i ko je njen vlasnik. Jahta, kojom je, kako se tvrdi upravljao maloljetnik, udarila je u barku u kojoj su bili Maja Šljivančanin i Vladan Stanišić. Oba plovila su se kretala od ostrva Sveti Nikola prema Jazu. Nakon sudara, barka je potonula, a Maja je preminula na mjestu sudara.

Kako prenosi SrpskaInfo, početak suđenja zakazan je za 26. avgust, ali će ono biti zatvoreno za javnost, pošto je riječ o maloljetnom optuženom. Na teret mu se stavlja teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

 

 

Ostavite komentar: