Malena Mia treba pomoć: Zbog korone dobila cistu koja je pomjerila implant na kičmi

Mia Žikić (4) iz Paraćina, kojoj je u oktobru prošle godine zbog teške devijacije kičme na klinici Adžibadem u Turskoj ugrađena šipka za ispravljanje kičmenog stuba, moraće na još jednu hitnu operaciju jer joj je usljed preležanog kovida 19 izašla cista koja je pomjerila implant.

Prema riječima djevojčicine majke Milene Žikić sreća u nesreći je to što cista nije pukla pa je Mia izbjegla sepsu, ali je nužno hitno uklanjanje te ciste.

Mia je sa majkom već otputovala u Tursku gdje će cista danas operativno biti uklonjena i implant vraćen na pravo mjesto, ali je potrebna pomoć jer se ovaj zahvat mora platiti 25.000 evra a djevojčicina porodica nema dovoljno novca.

“Dragi prijatelji, sugrađani, poznanici Mia je 27. oktobra 2020. godine imala operaciju kičme na koju su joj stavljeni implanti da bi se spriječilo pogoršanje skolioze. Za par godina je trebalo da imamo korekciju tih implanta, ali nazalost Mia će morati ranije na još jednu operaciju.

U decembru je preležala kovid 19 a kao posljedica tog virusa izašla joj je cista na leđima i pomjerila implant. Sreća u nesreći je to što je cista u opni i nije pukla tako da je Mia opet imala sreće i tako izbjegla sepsu. Mia danas ima zakazanu operaciju uklanjanja te ciste i reviziju implanta, nazalost novca za operaciju nemamo zato vas molim da dijelite ovaj post i pomognete koliko ste u mogućnosti da sto prije sakupimo novac i platimo Miinu operaciju”, uputila je apel preko Fejsbuka majka djevojčice Milena Žikić.

Ona podsjeća sve ljude velikog srca da je žiro račun u fondaciji “Budi Human” preko koga je sakupljen novac za prvu operaciju i dalje aktivan te da se pomoć kao i ranije može poslati i slanjem SMS poruke tako što se ukuca broj 608 i pošalje na 3030.

“Molim sve dobre ljude da podijele ovaj post ili pošalju SMS. Hvala vam veliko molite se za Miu da sve bude u redu. Saljemo vam veliki pozdrav iz Istanbula”, poručila je Milena na Fejsbuku uoči operacije.

Kako je Blic pisao, četvorogodišnja Mia veći dio svog života provela je u bolnici. Zbog slabosti mišića koja se javila nakon rođenja došlo je do krivljenja kičme (kifoskolioze), pa za razliku od svojih vršnjaka, ova djevojčica ne može ni da sjedi sama, a kamoli da potrči. Klinika za rehabilitaciju u Beogradu, sa nepunih godinu dana života, postala joj je maltene novi dom. Djevojčica je dobila mider kako bi se stabilizovao trup i ispravio kičmeni stub, a sve kako bi mogla da sjedi i da se kreće. Nažalost, nijedan od ovih pokušaja nije bio uspješan, pa je jedina opcija koju su predlagali ljekari bila – operacija kičme i ugradnja šipke da bi se kičmeni stub ispravio.

Mia je operisana u oktobru prošle godine u Turskoj gdje su joj ugrađeni implanti kako bi se kičma ispravila. Novac za operaciju koja je koštala 50.000 evra sakupljen je iz brojnih donacija putem fondacije “Budi human”, a polovina sume obezbjeđena je za svega 20 dana u akciji “Kilometri za Miju” koju je pokrenuo Vladan Vugdelija iz Paraćina.

Kako pomoći?

Slanjem SMS poruke: Upišimo 608 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human608 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533494-94

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002852.8

IBAN: RS35160005400002852867

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Ostavite komentar: