Majka ubice iz Mladenovca i dalje u šoku: Kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio je i mene

01.06.2023. | 22:03

Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, koji je usmrtio osmoro ljudi u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca, progovorila je o svom sinu i masakru koji je je počinio.

Ona kaže da žali za svakom žrtvom svog sina, da se moli za ozdravljenje onih koje je povrijedio, ali i da je, kao roditelj, bespovratno poražena i zgažena.

“Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu. Neka me ubije onaj kome god će i za mrvu da se olakša bol i muka koju mu je moj Uroš nanio pucavši proklete noći”, rekla je ona za Republiku.

Govoreći o satima koji su prethodili masakru, Biljana je ispričala:

“Prije nego je otišao od nas uveče, mene je poljubio, ocu rekao: ‘Ćao, bajane’, a djedi da sutra ujutru u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i jagnje. Ostavio je blatnjave patike da mu operem, otišao je u papučama. Tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala kad je odlazio. Baš ništa nije nagovještavalo da će da… Mislila sam da se ubio kad je ubio i ranio tolike ljude, ali su ga ujutru našli. Nemam snage ni života da bilo koga iz tih porodica sretnem, a kamoli pogledam u oči”.

Njoj se, kaže, ne živi od trenutka kada je saznala da je Uroš počinio masovno ubistvo. Uz jauke i isprekidano pričajući, Biljana svjedoči da ništa nije ukazivalo da će Uroš zapucati na komšije i dospeti na naslovne strane širom svijeta.

“On je uništio sve oko sebe, pretvorivši se u monstruma. Uništio je brata, bratanca, snaju, djeda i svu rodbinu, a roditelje je sahranio. Neka mu se sudi po zakonu”, jecajući kaže ona.

Pomagala cijelom selu

Po selu, čak i srodnici žrtava njenog sina, o Biljani govore kao o dobroj i plemenitoj ženi. I baka povrijeđene djevojke Nevene Vujić, kojoj je amputirana ruka pošto ju je Uroš ranio, rekla da je njegova majka njoj i njenoj porodici više puta pomogla, kao i drugim mještanima koji su se liječili na VMA, gdje je zaposlena kao bolničarka.

Prema saznanjima, Uroš Blažić trenutno se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gdje će ga psihijatrijski vještačiti komisija vještaka od najmanje tri psihijatra, a najviše pet.