Majka pretučene djece na KiM: Ni jednoj majci ne bih poželjela ovu bol, oni imaju samo 15 i 17 godina

18.06.2023. | 10:50

Majka dvoje djece koju su juče pretukli pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije, Marija Radosavljević kaže da nijednoj majci ne bi poželjela ono što je ona doživjela.

Ona je, vidno potresena, prepričala kako je zatekla pretučenu djecu kada su je pozvali da po njih dođe, prenosi “Kosovo onlajn”.

“Bila sam u gradu, pošto sam vodila najmlađeg sina na trening. Pozvao me je stariji sin i rekao da su ih zlostavljali i da mora neko da dođe po njih. Rekla sam da odmah dolazim, misleći da treba da donesem lične karte”, priča Marija u suzama.

Pokušala je, kaže, potom da se čuje sa sinom i ćerkom, ali se nisu javljali na telefon, pa je pomislila da su im policajci oduzeli uređaje.

“Uzela sam lične karte i otišla, a kada sam stigla na to mjesto preda mnom je bilo blindirano vozilo, a kada sam skrenula pogled, moja ćerka je sjedila uplakana na livadi, potpuno raščupana”, istakla je ona.

Radosavljević je kazala da je odmah potrčala ka ćerki, ali da ju je policija spriječila da joj priđe. Iznad djevojčice stajala su dva policajca sa puškama u rukama.

“Pokušavala sam da je smirim, ali nikako u tome nisam uspijevala. U jednom trenutku mi je rekla da ne može da se smiri kada su joj prebili brata. Okrećem se ka dole i pored blindiranog vozila stoji naš kvad, i sin čuči i drži ruke iznad glave”, prepričala je ona.

Radosavljević je kazala da je tražila vodu, što policajci najprije nisu htjeli da joj daju, ali su potom popustili, pa je polivala ćerku vodom kako bi se smirila.

“Sa jednim policajcem koji je znao srpski podigli smo je i stavili u kola. Poslije toga se vraćam kod sina i vidjela da ima brojne podlive i masnice. Rekla sam mu ‘nemoj da se plašiš’, a on mi je uzvratio ‘kako da se ne plašim'”, ukazala je ona.

Posebno je šokirala njegova izjava “mama da nisi došla ne bih imao djecu”.

“Tu sam se mnogo uplašila. Pokazala sam policajcima ličnu kartu, da je on dijete. Kada su vidjeli da je rođen 2007. godine uzeli su i moju ličnu kartu. Pitala sam policajca koji je znao srpski zašto su tukli moju djecu, da li oni imaju djecu. Rekao mi je da poznaje moju ćerku, jer se često vozi kroz ovaj kraj. Na to sam pitala ‘pa kada je poznaješ zašto ste je tukli’, na šta je odgovorio da je imala kacigu pa nisu znali da je žensko”, objasnila je ona.

Radosavljević je navela da su ih pustili i da je, kada je došla kući, videla da je sin udaran na brojnim mjestima, da ima mnogo podliva.

Tada su joj djeca prenijela da je sin branio sestru kada su je vukli policajci, i sestra brata kada su nasrnuli na njega pa su ih kasnije odvojili.

Na konstataciju da kosovska policija demantuje prebijanje djece, rekla je da ne zna šta oni tvrde, ali da zna da njena deca nisu spavala cijelu noć.

“Šta oni pričaju to me ne interesuje. Ako je neko čovjek od njih reći će šta je bilo. Ja samo znam da nijedna majka ne treba da doživi bol koju sam ja juče. S obzirom na situaciju i sve što se dešava oko nas da moraš da gledaš djecu kako čuče ispred policajaca. Ima svega 15 i 17 godina. Šta su moja deca kome uradila, nikome ništa. Ne razumijem”, kazala je Marija, koja ne može da shvati šta se njenoj djeci dogodilo.