Majka monstrum čuvala stražu: Mala Kaja koju je očuh silovao do smrti, danas bi bila punoljetna

Mališa Jevtović (46) prije tačno 15 godina silovao je do smrti trogodišnju Katarinu Kaju Janković u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, dok je njena majka Ana Filipović (39) čuvala stražu.

Da joj zlotvori nisu oduzeli život, mala Kaja bi danas bila punoljetna. Mališa je u međuvremenu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, a Ana na 37.

Kajino ubistvo, koje se dogodilo 17. jula 2005, jedno je od najsvirepijih u Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva jezu i bijes u našoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne riječi sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. Jevtoviću izrečena kazna.

“Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 mjeseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživjela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije voljela, i njenom ljubavniku, koji ju je mrzio. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na tijelu djeteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, tijelu, rukama, nogama i genitalijama, nanijetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom”, rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.

“Ljubavnici iz pakla”, kako su nazvani tih godina u medijima, potom su upućeni na izdržavanje kazne. Mališa je najprije bio u “Zabeli”, a zatim je prebačen u zatvor “Nova skela”, dok je Ana u ženskom zatvoru u Požarevcu. Ona je radno angažovana u krojačkoj radionici, dok je Mališa, prema nezvaničnim saznanjima, prije nekoliko godina prešao u islam.

Ovi zlikovci, kao i svi drugi zatvorenici, imaju pravo na posjetu dva puta mjesečno, piše Blic.

Iako su ih se rođaci poslije zločina javno odricali, kako je Informer nezvanično saznao, Mališu u zatvoru redovno obilazi brat, a Anu majka i otac. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62. Podsjećanja radi, tokom istrage zločina utvrđeno je da je Mališa u više navrata seksualno zlostavljao malu Kaju, uz saglasnost njene majke.Ostavite komentar: