Majka joj danas umrla od korone: Beba Milica stabilno i pod stalnim nadzorom ljekara

Maja Paunović, porodilja iz Zaječara je preminula jutros, a njena beba nalazi se na odjeljenju neonatologije.

Porodilja Maja Paunović iz Zaječara preminula je jutros u 7.20 časova u KC Niš. Maja je u ponedjeljak, iako zaražena korona virusom, na svijet donijela zdravu bebu Milicu. Stanje porodilje je u ponedjeljak bilo veoma loše, sve do jutros kada je izgubila bitku za život.

Prof. dr Jelena Vojinović, pedijatar KC Niš za Kurir je rekla da je beba i nakon tužne vijesti koja je stigla iz te klinike, u stabilnom stanju.

“Beba je primarno testirana i pokazano je da je negativna. Sada se nalazi u inkubatoru, u našoj klinici, na odjeljenju za neonatologiju, i pod stalnim nadzorom ljekara”, rekla je Vojinović za Kurir.

Inače, beba Milica rođena je dugačka 42 centimetara i teška 2.110 grama.

Podsjećanja radi, informacija da je porodilja iz Zaječara jutros u 7.20 časova izgubila bitku potvrđena je iz Kliničkog centra Niš, gdje je saopšteno da je ona zbog pogoršanja stanja u ponedjeljak ona prebačena iz Zaječara u Niš.

Ljekari su planirali da je porode carskim rezom u svjesnom stanju, ali je porođaj krenuo ranije, pa su porođaj izveli anesteziolozi kovid bolnice i medicinska sestra. Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja ona je istog dana prevedena u jedinicu intenzivne njege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom.

“Dan nakon porođaja, došlo je do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog liječenja od strane multidisciplinarnog tima ljekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula”, saopšteno je iz KC Niš, piše Kurir.

Ostavite komentar: