Majka iz pakla! Preko Fejsbuka muškarcu slala snimke gole desetogodišnje kćerke

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru nedavno je podignulo optužnicu protiv žene (38) i muškarca (55) zbog počinjenja sedam teških krivičnih djela polnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Za svako od sedam djela prijeti im do 15 godina zatvora.

“Tereti ih se da su od svibnja do novembra 2019. godine u jednom mjestu i jednom gradu počinili navedena rivična djela na štetu djeteta. Državno odvjetništvo predložilo je produženje mjera opreza protiv 55-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela”, navode tužilac.

Kako javlja portal Danica.hr, optužena žena je s područja Bjelovara, a muškarac s područja Koprivnice.

Istražioci sumnjaju da je muškarac u maju i novembru 2019. godine, u cilju zadovoljenja polnog nagona, putem Facebooka, koristeći različite profile, zatražio od osumnjičene da mu pošalje sliku i videosnimak 10-godišnje kćerke bez odjeće.

Tužilac navode da mu je ona potom Facebook mesendžerom poslala fotografiju i video “na kojima su bili vidljivi obnaženi intimni dijelovi tijela djeteta”, čime su počinjena krivična djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je, “međunarodnu pravnu pomoć SAD, tražeći od Facebooka pribavljanje identifikacijskih podataka i cjelokupan sadržaj komunikacije između profila kojima su se koristili osumnjičeni i osumnjičena”.

Kako bi se istraga u tom predmetu okončala te donijela odluka o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave, bilo je važno da Facebook omogući uvid u profile osumnjičenih, navodi portal Danica.Čini se kako je Facebook na koncu odgovorio na taj zahtjev te se ispostavilo kako postoji više snimaka gole djevojčice.

 

Ostavite komentar: