Majka “iz pakla” kćerki od četiri godine u sok stavljala bromazepam: “Doza pogubna i za odrasle”

11.03.2024. | 12:37

Beogradska policija uhapsila je u petak, 8. marta, Milenu R. (43) iz Smedereva pod sumnjom da je kćerkicu od četiri godine trovala bromazepamom i dizapamom tako što ih je stavljala u sok i to čak radila i na Institutu za majku i dete dok je bila na posmatranju sa djetetom, saznaje “Telegraf.rs”.

Žena je djetetu davala lijekove koji su bili njoj prepisani. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Milena je juče saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako saznaje Telegraf, majka je djevojčicu dovela u bolnicu 28. februara i rekla da joj djetetu nije dobro.

“U razgovoru sa ljekarima ona je objasnila da kćerka ne može na noge i da se cijela trese. Na pitanje ljekara da li je pod nekom terapijom žena je negirala. Kako su dani prolazili djevojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od djevojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve ljekare na klinici. Djevojčica je imala ogromnu količinu lijekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mjesecima unazad. Količina ove supstane je bila pogubna i za odraslog čovjeka, pa nije jasno kako je dijete to sve nosilo u sebi”, kaže izvor blizak istrazi za Telegraf.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala kćerku, ali to nije dokazano.

O slučaju je obaviješten Centara za socijalni rad u Smederevu.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, u bolničkoj sobi u torbi Milene R. nađeni su lijekovi kojima je trovana djevojčica.