Majci nakon smrti djevojčice i do 15 godina zatvora, evo za što je terete

Djevojčica iz okoline Nove Gradiške, koja se danima borila za život u Klaićevoj bolnici, danas je izgubila bitku za život.

Djevojčicu je u srijedu ujutro u Opštu bolnicu u Novoj Gradiški donijela majka i rekla da je dijete palo. ljekari su pokušali dijete reanimirati, a s obzirom na težinu povreda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu u Zagreb. Povrede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu.

Roditeljima je juče određen jednomjesečni pritvor, nakon što su djelimično priznali krivično djelo kršenja prava djeteta. Majci je istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak uticanjem na svjedoke, a ocu i zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo jer je već osuđivan za dugo krivično djelo.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet krivičnih djela povrede djetetovih prava i nanošenja naročito teške tjelesne povrede, a oca državno tužilaštvo tereti za četiri krivična djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja naročito teških tjelesnih povreda, prenosi Index.hr.

Ali, s obzirom na to da je djevojčica u međuvremenu preminula, krivično djelo za koje se majka tereti prekvalifikovaće se u “Teška tjelesna povreda s posljedicom smrti”. To je danas potvrdila županijska državna advokatica u Slavonskom Brodu Mirela Šmital, koja je dala kratku izjavu za medije.

“Tokom poslijepodneva dobijena je informacija da je oštećena dvoipolgodišnja djevojčica preminula. S obzirom na novonastalu okolnost doći će do izmjene kvalifikacije krivičnog djela koje se osumnjičenoj ženskoj osobi stavlja na teret u kazneno djelo iz Članka 120 Kaznenog zakona”, rekla je Šmital.

Za to krivično djelo propisana je kazna od tri do 15 godina zatvora.

 

 

Ostavite komentar: