Maduro pozvao na jedinstvo u vojsci

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro marširao je danas sa vojnicima ulicama Karakasa dva dana nakon pokušaja državnog prevrata, kako bi demonstrirao jedinstvo u vojsci i vjernost Oružanih snaga.

U svojoj objavi na Tviteru Maduro je naveo da je uvijek zajedno sa dostojnim i vjernim pripadnicima Oružanih snaga.

„Odanost je vrijednost koju ili imate ili nemate. Ali u ovom istorijskom trenutku, vjernost je kolektivna vrijednost… koja zahtijeva da svaki put budemo pošteniji i izdržljiviji, kako bismo naše Oružane snage podigli na novi nivo, u smislu profesionalizma i efikasnosti, kako niko ne bi smio da se usudi da kroči na našu svijetu zemlju i donese rat u Venecuelu“, rekao je Maduro na kraju marša obraćajući se vojsci.

Maduro je poručio da vojska mora da bude sprema da se izbori sa „izdajnicima“ i opozicijom, koja je prije dva dana, prema njegovim riječima, pokušala da izazove „krvoproliće“ u Karakasu.

U utorak 30. aprila venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido, koji se proglasio za predsjednika zemlje, i njegove pristalice okupili su se u Karakasu na auto-putu ispred vojne baze Karlota. Ranije je Gvaido pozvao narod Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali operaciju „Sloboda“ za svrgavanje legitimnog predsjednika države Nikolasa Madura. Više hiljada građana Venecuele okupilo se juče na ulicama Karakasa na Gvaidov poziv. Međutim, bezbjednosne snage su razbile proteste.

 

Izvor:(Sputnik)

 

Ostavite komentar: