Lopov ušao u pekaru i odnio kutiju za donacije: Ukraden novac za liječenje djevojčice (2)

Mala Aleksandra Uzelac (2) prevremeno je rođena beba koja još ne sjedi i ne hoda samostalno.

Zbog toga njeni roditelji s mukom prikupljaju novac za liječenje. Ipak, ima onih kojih kojima to ništa ne znači, jer je drugi put ukradena njena kutija za donacije.

“Zvali su nas iz pekare u Prvomajskoj ulici u Zemunu da prijave da je neko ukrao kutiju. To je drugi put da nestaje kutija za Aleksandru. Pekara se nalazi na stajalištu i na snimcima se vidi da je muškarac vrebao i čekao pogodnu priliku da radnica bude okrenuta leđima”, priča za Telegraf.rs Aleksandrina majka Tanja.

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se da muškarac vreba ispred vrata i čeka momenat u kom će radnica da okrene leđa, a potom ulazi i uzima kutiju, nesvjestan da u pekari postoji video nadzor.

“Vrebao je kada će da uđe. Kad bi tome samo nekako moglo da se stane na put. Vodili smo djevojčicu na rehabilitaciju u Novi Sad kada nam je javljeno. Ne mogu da opišem koliko sam bila uznemirena. Kutija je bila puna. Prolazimo kroz toliko bola i patnje. Teško je uopšte reći da novac za liječenje djeteta prikupljamo na taj način, a onda neko samo dođe i sve odnese. Nije prvi put da kradu u tom dijelu Zemuna”, dodaje uznemirena majka.

Kako objašnjava, prvo je ukradena kutija iz prodavnice zdrave hrane u istoj ulici.

“Radnica je plakala kada smo došli po kutiju. Uletjeli su sa kapuljačama i samo pokupili novac. Sada lopov nije obraćao pažnju na kamere, koje su dobro skrivene, gledao je samo da kutiju uzme dok radnica na nju ne obraća pažnju”, zaključuje Tanja.

Aleksandra je rođena 29. oktobra 2019. godine u Beogradu. Prevremeno je rođena u 29. gestacijskoj nedjelji trudnoće. Tri mjeseca je provela u inkubatoru na Institutu za neonatologiju u Beogradu. Komplikacije na porođaju su kod Aleksandre izazvale teško krvarenje na mozgu koje je pokušano zaustaviti lumbalnom punkcijom, međutim došlo je do pogoršanja njenog stanja i proširenja komora i pritiska na mozak. Ugrađen joj je subkutani rezervoar, a ubrzo nakon toga i VP šant.

Aleksandra se liječila u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu. Prva dijagnoza koju je dobila jeste hidrocefalus, zatim disharmoničan razvoj. Dugo je bila na kiseoniku i borila se sa konvulzijama. Još ne sjedi samostalno i ne hoda.

Aleksandra je bez obzira na sve jedna vesela i razdragana djevojčica puna života. Da bi napredovala u liječenju, stala na svoje noge, uživala u igri sa svojom sestrom potrebni su joj svakodnevni fizikalni tretmani, liječenje u banjskim uslovima. Sredstva su joj potrebna i za logopedske i defektološke tretmane, transplantaciju matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smještaj.

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu, koliko je ko u mogućnosti kako bi Aleksandra krenula što prije sa liječenjem.

Za Aleksandru! Budimo humani!

Pomozimo Aleksandri!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1040 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1040 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001038008-16

Uplatom na devizni račun: 160600000103821477

IBAN: RS35160600000103821477

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

 

Ostavite komentar: