Ljudi pohrlili kućama! Zbog novih mjera od ranog jutra velike gužve na granici

Upravnik carinarnice Užice Aleksandar Maksimović izjavio je danas da je na graničnim prelazima Gostun i Jabuka sa Crnom Gorom tokom noći bio pojačan intenzitet saobraćaj i veći broj ulazak u Srbiju.

Maksimović je za RTS rekao da očekuje da će i do 18 časova doći do povećanog broja ulaza Srbiju, te da će građani poštovati mjere koje je donio vladin Krizni štab.

Od 18 časova stupaju na snagu nove mjere Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa korona jer je, kako su ranije saopštili nadležni, situacija u Srbiji bolja nego u okruženju. Građani Srbije koji od 18 časova uđu u zemlju biće pod posebnim zdravstvenim nadzorom, a na granici će dobiti instrukcije gdje i na koji način da se jave iako nemaju simptome virusa.

Prvi korak je test samoprocjene na virus korona koji je dostupan na sajtu e-zdravlje. Zdravstveni nadzora traje 10 dana, poslije čega treba da se ponovi test samoprocjene.

To važe za one koji nemaju simptome virusa dok oni koji ih imaju, treba odmah da se jave u kovid ambulante.

Nadležni su apelovali na građane da budu odgovorni i istovremeno ukazali da su zakonske kazne od 50.000 dinara (oko 425 evra) do 150.000 dinara (1.275 evra) u slučaju ugrožavanja zdravlja ljudi.

Prema ranije saopštenim procjenama, na ljetovanju u regionu je više od 75.000 građana Srbije, a najviše u Crnoj Gori.

Ostavite komentar: