Ljekarka Stojković puštena nakon saslušanja: Predložene mjere zabrane

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Srbiji ispitalo je danas četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, među kojima je i predsjednica pokreta “Živim za Srbiju” ljekarka Jovana Stojković.

Svi su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi mjeru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

“Mjera se odnosi upravo na grupe koje administriraju ili učestvuju u komunikaciji. Ukoliko mjera bude određena, a nepoštovana, postupićemo dalje u skladu sa zakonom”, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Jedna osoba će biti naknadno pozvana na saslušanje, dok je protiv Stojkovićkinog supruga podnijeta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju služene dužnosti Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Vladimir Stojković je, naime, jutros prilikom pretresa njihovog stana ušao u raspravu sa pripadnicima SBPOK-a, dok je cijeli pretres snimao telefonom.

Sumnja se da su Jovana i Vladimir Stojković širili paniku objavama na društvenim prežama protiv vakcinacije.

Stojkovićeva je, prema pisanju medija, poznata po antivakcinaškim stavovima i stavovima koji su u suprotnosti sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Ostavite komentar: