Lidija Vukićević oštro osudila pojedine kolege: Leka nije manijak, on je zgodan frajer

Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića da ju je silovao u maju 2012, mišljenja javnosti o ovom slučaju su se podijelila.

Bilo je onih koji su momentalno bacali drvlje i kamenje na Leku, suzdržanih – dok sud ne da posljednju riječ, ali i onih koji su ga se odrekli, kao glumca, i bukvalno ga istjerali iz pozorišta.

Lečićeva koleginica i prijateljica Lidija Vukićević oštro je osudila postupak Mirjane Karanović, Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i ostalih koji su, kako ona kaže, uzeli pravdu u svoje ruke.

“Leka nije manijak. On je zgodan frajer kojem to apsolutno nije potrebno. Ja se pitam kako to mene niko nije silovao. Evo, 30 i nešto godina sam na sceni, nisam ni ružna ni ovakva ni onakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da mi se nisu nametali muškarci na taj način, ali me niko nije silovao, svi su bili razumni i shvatili su odbijanje. I ostali smo dobri drugari i družili se i dalje. Imala sam jasan stav po cijenu toga da izgubim ulogu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da se ta glumica vjerovatno tu nešto nećkala, ne znam šta je radila. Šta znači da je govorila: ‘Ne, ne.’ Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovjek manijak, pa da je napastvuje. I to otkriva poslije devet godina. I baš sada izlazi taj neki film”, kaže Vukićevićeva i dodaje:

“Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti. Ne znam na osnovu čega ona neće da glumi. Pa mogli smo i mi da kažemo da nećemo da radimo s njom kada je igrala u filmu gdje Srbi siluju i pljuje se po našem narodu. Po toj logici, i ona nije moralna kad se sad svi na moral pozivaju. To što su Mirjana, Biković, Radonjić i drugi potegli da neće da igraju sa Branislavom je sramno do krajnjih granica. On je jedan veliki glumac i mogu samo da ga gledaju i da mu se dive”.

Glumica je jasnog stava da Branislav nije silovao Danijelu, te, prema njenom mišljenju, Štajnfeldova se nećkala i nije imala jasan stav šta želi, a šta ne.

Lidija Vukićević iznijela je svoje viđenje celokupne situacije, pa se osvrnula na postupke i izjave svojih kolega u ovom slučaju:

“Postupci Miloša Bikovića su veoma loši. Nedavno je rekao da čovjeka čini ono što je on iznutra, a ne spolja, pa mi zato nije jasno zašto onda donosi sud prije suđenja? Ne može da okrivljuje i etiketira nekoga bez ijednog dokaza. Valjda smo pravna država i postoje organi koji će da se bave slučajem ‘Lečić-Štajnfeld’. Nerazumljivo mi je da on kaže da ne želi više da igra s Lekom, a mi još ne znamo ništa o tom silovanju. Lečić je jedan divan čovjek i kolega, neko ko je sadržajan čovjek i znam ga od svoje 20 i neke godine, pa prosto ne mogu da vjerujem da je on silovatelj, odnosno da je to sve uradio Danijeli. S druge strane, znate kako kažu: ‘Nema pljeska bez druge ruke.’”

Ostavite komentar: