Lideri DF-a nakon sastanka: Ili nova vlada ili izbori do kraja godine

Nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević su poručili da su nezadovoljni razvojem situacije i traže novu Vladu, kao i da aktuelni premijer Zdravko Krivokapić podnese ostavku.

Oni poručuju da ako ne bude rješenja onda treba formiti prelaznu vladu i raspisati nove izbore koji bi bili održani najkasnije do kraja decembra.

Milan Knežević je kazao da su utvrdili da je trenutno stanje neodrživo i da se mora naći rješenja za izlazak iz krize.

“DF je prodložio novu vladu. Da sam na mjestu Zdravka Krivokapića ja bih poslije večerasnjeg sastanka podnio ostavku. Ako se radi o rekonstruisanoj Vladi onda je jasno da Zdrako Krivokapić ostaje premijer. Ako se bira nova vlada onda se bira i novi premijer. Ukoliko nema rješenje onda treba da se formira prelazna vlada i raspišu novi izbori koji bi bili održani najkasnije do kraja decembra. Naše učešće u plenarnoj sali će do daljnjeg biti blokirano”, zaključio je Knežević.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je novinaria nakon sastanka da su imali priliku da predlože da prekontrolišu i daju ocjenu rada Vlade.

“DF je nezadovoljan Vladom. Očekivali smo da to bude vlada krupnih reformskih iskoraka. U toj vladi su samo zastupljeni interesu koalicije Crno na bijelo. Ono što su bili interesi Za budućnost Crne Gore ostalo je izvan te Vlade.
Naša ideja da se bira nova Vlada naišla je na veliku podršku kolega. Bilo je i onih koji to nisu podržali i koji su za rekonstrukciju Vlade. Ali ono što je najvažnije da je niko ne smatra da treba zadržati pistojeće stanje. Mi smatramo da treba da se izabere vlada iza koje bi stale partije i koje bi preuzele političku odgovornost”, rekao je Mandić, navodi portal CDM.

Danas su, kako kaže, dobili informacije da se pojedini ministri iz ove Vlade zalažu za to da homoseksualni parovi treba da usvajaju djecu.

“DF je danas predočio da mi tražimo izbor nove Vlade i da se zalažemo za to, a ova vlada treba da odstupi i da parlamentarna većina bira novu vladu i da omogućimo da autentični predstavnici nacionalnih manjina budu dio te vlade. Ako ne možemo da se dogovorimo onda treba da idemo na izbore pa da građani odluče o svemu”, smatra on.

Crna Gora se, prema riječima Mandića, danas nalazi u ekonomskom sunovratu.

“Mi smo veoma nezadovoljni sa odnosom prema Srbima i SPC”, zaključio je on.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da ova Vlada nije uradila ništa.

“Što se tiče DF nijedno od obećanja koje je koalicija Za budućnost Crne Gore dala ova vlada nije ispunila. Izlazi se u sustet samo zahtjevima GP URA. Mi smo ponudili krajnje demokratsku i patriotsku ponudu. Stekli su se uslovi da konstatujemo da su neophodne promjene”, poručio je on.

 

 

Ostavite komentar: