Lider Srbije “vidi rješenje svih problema”: Za šest mjeseci stiže supervakcina iz Kine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ova zemlja danas bilježi značajan pad oboljelih od virusa korona u odnosu na prije sedam dana i najavio da bi kroz pet do šest mjeseci iz Kine trebala da stigne supervakcina.

“Očekujem da dobijemo supervakcinu i da se dodatno i konačno riješimo svih problema. Vjerujem da ćemo poslije toga za nekih osam, devet mjeseci moći da je proizvodimo i u Srbiji. To bi bilo izuzetno važno za nas. Tako, ako to sve uspijemo to su čudesne stvari za Srbiju, a do tada da se čuvamo koliko god je moguće”, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je poručio da ljudi moraju da žive i da rade zbog čega je vakcinacija od ključnog značaja, jer su šanse vakcinisanih da prežive neuporedivo veće.

On je naveo i da u Srbiju do Nove godine treba da stigne i novi i vrhunski lijek za virus korona – MSD.

Vučić nije direktno odgovorio na pitanje da li Srbiju čeka zatvaranje granica s obzirom na širenje novog soja virusa – omikrona i činjenicu da je registrovan u Austriji.

“Ako je u Austriji, onda je pitanje dana kada će biti kod nas. Niko u svijetu ništa ne zna oko tog omikrona”, rekao je Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji auto-puta na dionici Preljina-Požega.

Ostavite komentar: