Lider Srbije o iskazu Belivuka: Neću da se povlačim pred ubicama, ne možete me uplašiti snajperima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada vidio, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i rekao da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

“Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se vidio sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mjesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru”, rekao je Vučić u Kragujevcu.

Vučić je najavio da će se narednih dana obratiti naciji da bi iznio istinu i objasnio šta se dešavalo sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ko im je dostavljao informacije i savjetovao ih.

On je poručio da se neće povlačiti pred ubicama, koljačima i njihovim političkim poomagačima, kao i da neće plaćati reket.

“Razmišljao sam dugo da li da odgovaram. Narednih dana ću se obratiti naciji da pokažem ljudima šta se događa. Logično je da najgore ubice tako reaguju kako se približava optužnica. Vjerujem da Belivuk sad očekuje da bude kandidat za predsjednika. Ponosan sam što su mene optužili za sve. Sramota me da takvim ljudima odgovaram. Zarad istine – nikad se nisam ni vidio ni razgovarao sa tim ljudima. Ukoiliko sam se vidio ili razgovarao sa njima, bilo gdje ili bilo kada, spreman sam da provedem život iza rešetaka. Ne pominju se neki ljudi iz vlasti. Uvaženi gospodin Belivuk je prvo rekao da nikoga nije ubio, da nikoga nije zaklao, da su oni fina gospoda kojima je smjestio režim, da su oni sve to radili u dogovoru samnom, ali nisu oni ubijali. Onaj drugi je naknadno rekao da smo to radili Vulin i ja. Jedan je rekao da smo se sastajali na Zvezdari, drugi da smo se sastajali u kući u Ritopeku”, rekao je predsjednik.

On je rekao da će iznijeti više detalja o navodnim vezama “mafijaškog konsiljerea” i kriminalaca i dodao da se “konsiljere danima sastajao sa kriminalcima” kako bi se dogovorili kakvu politiku će da vode.

Vučić je naglasio da se nikada nije sastao sa Belivukom.

“Spreman sam da idem na poligraf da dokažem svoje tvrdnje. Tek ćete da vidite sa kime su se sastajali prije ubistva Kožara i Hodžića. Jedan sam od rijetkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge”, rekao je Vučić i dodaje da neće da dozvoli da se u Srbiji nekome siječe skalp da bi mogao nesmetano da bude samljeven u mašini za mljevenje mesa.

Vučić je rekao da je klan Velje Nevolje planirao ubistvo jednog visokog državnog zvaničnika i da stoje iza 40 ubistava širom Evrope – između ostalog i ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće.

Ostavite komentar: