Lider SNS: Ako opozicija bude insistirala, predložiću nove izbore u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, ukoliko najveća opoziciona lista u Beogradu želi da ide na prijevremene gradske izbore, on će to predložiti glavnom odboru Srpske napredne stranke.

Vučić je na televiziji Pink istakao da misli da treba da protekne šest mjeseci, ali da je na to spreman i ranije, a predsjedniku Stranke slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu je rekao da sami razmisle da li to žele.

Mislim da novembar nije realan, plašim se da im tada ne odgovara, trebalo bi da razmisle, a moj odgovor je suštinski da, rekao je Vučić.

On je istakao da se poslije sastanka sa Đilasom nije oglašavao, jer nije imao potrebu bilo kome da se pravda, dodavši da je njihov sastanak bio pristojan i da je njegov posao da prima građane, a posebno političke lidere.

“Ja sam predsjednik svih građana i želio sam da saslušam”, rekao je Vučić i dodao da svi znaju šta on misli o Đilasu, a šta Đilas o njemu.

Kako je rekao, obavijestio je Đilasa da imaju većinu za Skupštinu Beograda, da je Đilas rekao da to razume, ali da je istakao pitanje legitimiteta.

“Ja nikada ne bih mogao da radim poput Bojana Pajtića, koji je držao vlast sa šest posto, to nikakvog smisla nema”, kazao je Vučić.

On je dodao da ne misli da će problem vlasti SNS biti legitimitet, ali da je, ako opozicija potegne to pitanje, spreman na nove beogradske izbore.

Istakao je da Đilas predstavlja listu koja je bila druga po snazi na izborima i da je SSP sada verovatno treća stranka po snazi u Srbiji.

 

 

Ostavite komentar: