Lice prepuno modrica: Mladić pretučen samo jer je komšinici rekao “ćao”

Nišliju (29) brutalno je pretukao osamnaestogodišnji mladić, dečko njegove komšinice i to samo zato što joj se javio na ulici.

Momak je osim hematoma i podliva zadobio i prelom vilice zbog čega je u četvrtak operisan na Odjeljenju maksilofacijalne hirurgije Klinike za dentalne bolesti.

Mladić je brutalno pretučen nedjelju dana uoči svoje svadbe, koja je zakazana za 1. decembar, prenosi “Blic“.

“Umjesto da se radujemo jer nam se sin sljedeće nedjelje ženi, mi smo u strahu. Plašimo se šta će biti kada izađe iz bolnice, nećemo smjeti samog da ga pustimo na ulicu. U strahu smo i mi i on jer mladić koji ga je napao nije u pritvoru, viđamo ga u kraju”, kažu roditelji mladića.

Nišlija je pretučen 22. novembra oko 20 časova kada je pošao do dragstora, da budućoj supruzi koja je u četvrtom mjesecu trudnoće kupi hranu.

Čim je izašao iz sokaka u Duvaništu u kojem stanuju, naišao je na komšinicu, koja ima 16 ili 17 godina, i njenog momka koji ima 18 godina.

“Komšinica mu se prva javila sa ‘ćao’, i on joj je otpozdravio sa ‘ćao’. Znaju se jer živimo dvije kuće od njene, ona se igrala sa našim mlađim sinom dok su bili djeca. Kada je krenuo, komšinicin momak ga je zgrabio za ruku i počeo da ga steže. ‘Kome ti to ćao, znaš li ti ko sam ja u ovom gradu?’, upitao ga je. A onda mu je pustio za ruku i udario ga pesnicom po vilici. On je pao u baru, a ovaj je nastavio da ga šutira po glavi. Ima hematome, posjekotinu iza uva, imao je i krvarenje iz nosa i ustiju, ali nos srećom nije polomljen, pokazali su snimci. Zbog preloma vilice, morao je na operaciju”, pričaju očajni roditelji.

Momak se nakon napada nekako pridigao i vratio kući. Prvog ga je na vratima ugledala buduća supruga koja je trudna i doživjela šok zbog kojeg je i sama morala na dodatne ljekarske preglede.

“Poslije udarca je nekako ustao i došao do kuće. Krv mu je išla na nos i na usta, imao je hematome i čvoruge po glavi, počeo je da otiče, nogavica cijela mu je bila mokra jer je pao u baru. Njegova buduća supruga, koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, doživjela je šok kada ga je vidjela na vratima. To je stres za sve nas, a kamo li za nju koja je trudna. Ima bolove u stomaku, bili smo sada sa njom na kontroli kod ljekara. Naš sin je sada dobro poslije operacije, ne može da govori ali porukama komuniciramo. Skuplja mu se stalno krv u ustima, nije jeo a ionako je mršav. Ali, kažu ljekari da će moći da se oporavi do svadbe koja je zakazana u četvrtak, da će moći da prisustvuje, ali će konci ostati”, pričaju potreseni roditelji.

Oni kažu da Stefan nije smeo da prijavi nasilnika, ali da su ljekari kada su uočili prelom vilice, po službenoj dužnosti morali da prijave policiji tešku povredu, kako to zakon nalaže.

Niška policija saopštila je da će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podnijeti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjaka iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda.

“On se sumnjiči da je preksinoć udario pesnicom u lice i teško povrijedio dvadesetdevetogodišnjaka kome je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu”, saopštila je policija.

Ostavite komentar: