Libijska vojska već u predgrađu Tripolija

05.04.2019. | 11:26

Pripadnici Libijske nacionalne armije pod komandom maršala Halife Haftara zauzeli su nekoliko regiona na jugozapadu Tripolija, saopštio je izvor Sputnjika u vojsci.

„U ovom trenutku ulice grada su puste, izgleda da su skoro svi napustili grad. Već sada su borci nacionalne armije zauzeli neke rejone, na primjer, Džazur i Al Svani. To je na jugozapadu Tripoli“, saopštio je izvor.

„Borbenih sukoba zasad nije bilo, samo nekoliko manjih napada bandi na putu (vojske Haftara) prema Tripoliju“, dodao je on.

Predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju Fajez Saradž je izdao naređenje da se upotrijebi sila u slučaju potrebe nakon saopštenja da je libijska nacionalna vojska uspostavila kontrolu nad gradovima na jugu i zapadu od Tripolija.

Ranije su mediji javili da je komandant Libijske nacionalne armije maršal Halifa Haftar naredio je svojim snagama da započnu ofanzivu na Tripoli za „oslobađanja od terorista“. General je naredio da se osigura bezbjednost stranaca u Tripoliju i da se ne puca u civile.

 

Izvor:(SPUTNIK)