“Ležali su u lokvi krvi”: Mladić i djevojka skočili sa solitera, komšije ne mogu da dođu sebi FOTO

02.03.2024. | 14:47

Mladić i djevojka, koji još uvijek nisu identifikovani, skočili su zajedno sinoć sa solitera, tačnije sa 17 sprata zgrade u Novom Sadu, a prema riječima stanara ove višespratnice oni nisu njihove komšije.

 

Sumnja se da su se dvije mlade osobe oko 22 sata popele na vrh solitera i zajedno skočile u smrt, a stanari zgrada kažu za Kurir da su svi jako potreseni.

“Čula se neka galama i lift nekih pola sata nije radio u tom periodu. Nismo znali šta se dešavalo, ali smo ubrzo shvatili kada smo čuli rotacije policije i Hitne pomoći. Neko od komšija u dvorištu, sa druge strane zgrade, vidio je tijela mladića i djevojke i kad se pribrao nakon šoka pozvao je policiju“, kaže jedan od stanara višespratnice za Kurir.

Stanar dodaje da su sve komšije skupile.

“Prizor je bio jeziv, ležali su onako jedno do drugog u lokvi krvi… Policija je obezbijedila dio dvorišta gdje su pali. Oni najvjerovatnije nisu iz naše zgrade jer da jesu ne bi morali da razbiju cijeli dio staklenih vrata kako bi izašli na krov, jer stanari imaju ključ. Naša zgrada ima 16 spratova, ali je jedan stanar od vešeraja na 17. spratu napravio stan tako da tu se nalazi i taj krov“, priča stanar.

Kako su potom naveli, neke komšije policija je već ispitivala o tragediji, a neki će tek davati izjave. Video-nadzor nema na zgradi, kako tvrde stanari, ali susjedne zgrade imaju, pa nije isključeno da će one pomoći inspektorima u daljoj istrazi.

Tijela mladića i djevojke poslati su na Institut za sudsku medicinu, gdje će se obaviti obdukcija, a kako saznajemo, na tijelima nema tragova nasilja koji bi ukazali da se u ovom slučaju radi o zločinu.