Lalić u Specijalnom sudu: Miljković i Belivuk naložili ubistvo Ljepoje

20.12.2022. | 15:53

U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavio je da odgovara na pitanja o zločinima za koje se potvrđenom optužnicom tereti grupa Veljka Belivuka i Miljkovića Miljkovića.

Lalić je odgovarajući na pitanja predsjednice sudskog veća ispričao da su Belivuk i Miljković donijeli odluku da Milan Ljepoja bude ubijen.

Dodao je da je to bila osveta jer je Ljepoja učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, a za to ubistvo je kao nagradu nekoliko pripadnika ovog klana od Zvicera dobilo po kilogram kokaina.

Blindirano vozilo “audi” koje je Belivuk koristio, prema Lalićevim riječima dobio je od “kavačkog klana”, a naslijedio od ubijenog Aleksandra Stankovića.
 Lalić je pričao o tome ko se bavio prodajom droge, pa je rekao da su Belivuk i Miljković bili zaduženi za prodaju i nabavku kokaina, a braća Miloš i Marko Budimir za nabavku i prodaju marihuane.
 Nakon sudije Laliću postavlja pitanja advokat Gordana Božilović Petrović.
    Sudija je na početku saopštila da je veće odbilo prijedloge odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje svi zapisi o pretresanju kuće u Ritopeku i nekoliko stanova.

Takođe, sudija je rekla da su iz predmeta izdvojeni zapisi i audio snimci sa saslušanja Alekse Šejića i Vladimira Dimitrijevića iz MUP-a.