Kuvalja optužio Pavlovića da “šuruje” sa Albancima: Za mene je Kosovo Srbija

Predsjednik Balkanske biciklističke unije (BCU) Vladimir Kuvalja oglasio se povodom odluke prvog čovjeka Biciklističkog saveza Srbije Radomira Pavlovića.

Pavlović je, naime, istakao da ima namjeru da podrži prijedlog Albanije i tzv. Kosova da smijene Kuvalju sa čela ove organizacije!

Kuvalja je, kao predsjednik BCU, donio odluku da samoproglašeno Kosovo ne može da se takmiči na šampionatima Balkana bez saglasnosti, prije svega, Srbije, a onda i zemlje domaćina.

“Na taj način Srbija je imala veto. Ako ona kaže da ne mogu učestvovati biciklisti iz samoproglašenog Kosova, onda nisu ni mogli. Moj stav je da je Kosovo dio Srbije, i ja to podržavam bez obzira na sve okolnosti. Odluku smo donijeli prije svega jer je stav Upravnog odbora da je Kosovo dio Srbije, a naravno i zbog bezbjednosnih razloga. Srbin sam iz Republike Srpske i smatram da je na prvom mjestu zaštita nacionalnih interesa. Ipak, sada je jasno da postoje i oni koji ne misle kao ja”, izjavio je Kuvalja.

Dodaje da je očekivao reakciju predstavnika Albanije i samoproglašenog Kosova, piše Sportal.

“Ono što nije bilo očekivano jeste da im glavnu podršku pruži predsjednik Biciklističkog saveza Srbije, a lično znam da ni klubovi iz Srbije niti sportisti ne stoje iza toga. Smatram da je iznad svih naših interesa država Srbija, ali i Republika Srpska. Uvidio sam da je isti taj predsjednik Biciklističkog saveza, zajedno sa svojim Upravnim odborom, stavio trku oko samoproglašene države Kosovo u kalendar nastupa klubova iz Srbije i u kalendar Biciklističkog saveza Srbije. Ja to neću prihvatiti kao ni klubovi iz Srbije koji su se usprotivili takvoj odluci i jasno rekli da ne podržavaju taj stav, što mi je veoma drago. Ne samo klubovi, nego i priznati sportisti iz Srbije, prije svega biciklisti, pa i ostali”, izjavio je predsjednik Balkanske biciklističke unije.

Istakao je da stavove oko nacionalnih interesa neće mijenjati zbog pozicija, kao i da je došao do informacija da će sutra na Kipru biti održan neformalni sastanak na kom će druga strana pokušati da promijeni prvobitnu odluku oko neučestvovanja na takmičenjima biciklista tzv. države Kosovo.

Ostavite komentar: