Kurti poručio: Nećemo dozvoliti ugrožavanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da neće dozvoliti ugrožavanje “nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova”.

„Naravno, neka znaju svi, kada tražimo poštovanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, nećemo tolerisati ni zadiranje u nezavisnost, suverenitet ili teritorijalni integritet Kosova“, rekao je Kurti na sjednici Glavnog odbora pokreta Samoopredjeljenje.

Ocijenio je da je Samoopredjeljenje „jedina parlamentarna stranka koja podržava progresivnu, socijaldemokratsku i antidiskriminacijsku aktivističku politiku“.

„Danas je od strateškog značaja razmišljati dugoročno o našoj organizaciji. Ne danas za sutra, ne za slhedeću nedhelju, mhesec ili godinu, već za 10 ili 20 godina stabilnosti. Prave promhene zahtuhevaju upornost. Održivost će nam dati samo organizacija“, rekao je Kurti.

Podshetio je da je Vlada Kosova u 2021. godini izdvojila 300 miliona evra za pomoć privredi a da je ove godine, zajedno sa inflatornim paketom, obezbijedila podršku od oko 350 miliona evra.

Ostavite komentar: