Kurc: Danas je odlučio parlament, u septembru odlučuje narod

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, kojem je parlament danas izglasao nepovjerenje, poručio je da promjene koje je započeo neće moći da se zaustave.

„Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod“, naglasio je Kurc u obraćanju pristalicama poslije smjene na mjestu kancelara.

Kazao je da OVP i on prihvataju današnju demokratsku odluku parlamenta i najavio da će narednih nedjelja ta stranka voditi kampanju do izbora da građane uvjeri u svoje namjere i put.

Isto tako, opozicionim partijama je poručio da to što su ga „skinuli“ sa mjesta kancelara, ne znači da su uspjeli njega da sklone iz politike. Najavio je da će nastaviti da se bori i da mu je cilj kao i njegovoj partiji da radi za dobrobit zemlje i njenih građana, prenosi SPUTNIK.

U Austriji se u septembru održavaju prijevremeni parlamentarni izbori, koji su raspisani nakon raspada koalicije OVP i Slobodarske partije (FPO), čiji je dotadašnji lider Hajnc Kristijan Štrahe obećao navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci. 

Ostavite komentar: