Kuma prajda Nataša Bekvalac: Parada ponosa u Beogradu protekla bez incidenata

Učesnici ovogodišnje gej parade prošetali su danas centralnim ulicama u Beogradu, uz jake policijske snage raspoređene u gradu, a šetnja je protekla bez incidenata.

Oni su se kretali iz parka Manjež, Ulicom kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom, a šetnju su završili u parku odakle su i krenuli.

Učesnici gej parade, održane pod sloganom “LJubav je zakon”, nakratko su se zaustavili kod Skupštine Srbije gdje su istakli svoje zahtjeve, prije svega usvajanje zakona o istopolnim zajednicama.

Kuma ovogodišnjeg prajda je pjevačica Nataša Bekvalac. Ona je rekla da joj je ogromna čast i zadovoljstvo što je kuma ovogodišnje parade ponosa, i poručila je da nije tu kao podrška LGBT+ populaciji, već kao dio nje.

Šetnji su se priključili povjerenik za zaštitu ravnopravnosti Srbije Brankica Janković, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Zbog ovog događaja bili su primjetni kordoni policije i jake policijske snage u većem dijelu grada, a stvorene su i veće saobraćajne gužve.

 

 

Ostavite komentar: