Krvavi pir uznemirio region: Otkriven motiv četvorostrukog ubistva i samoubistva

Motiv trostrukog ubistva i jednog samoubistva u Vodicama i Šibeniku u subotu je poslovne prirode u vezi s predstojećim stečajnim postupkom, izjavio je danas načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

U Vodicama je ubijen 47-godišnji šibenski preduzetnik Tedi Slamić, a u Šbeniku 42-godišnji preduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upravnica Radojka Danek i njen 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca Ðelo, preksinoć je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.

Kostanić je na konferenciji za novinare rekao da je u istrazi utvrđeno da je ubica koristio automatsko oružje kalibra 7.62, kineska verzija “kalašnjikova”.

“Osim tog oružja, utvrdili smo da je posjedovao pištolj, pušku s optikom i 302 komada municije”, rekao je Kostanić i dodao da je oružje bilo u ilegalnom posjedu, kao i da se vodi istraga o njegovoj nabavci. Kostanić je rekao i da ništa nije ukazivalo da bi se ovaj zločin mogao dogoditi, da je riječ o stečajnom postupku, koji se nastavlja u komunikaciji s Trgovinskim sudom.

“Radilo se o poslovnom sastanku koji je dogovoren u tom skladištu, i trebalo je da bude održan između četiri osobe. Tri ubijene i ubice”, rekao je Kostanić.

Dodao je da je na mjestu ubistva pronađeno 16 čaura automatskog oružja, a u automobilu 47-godišnjaka 21 čaura.

Ostavite komentar: