Krivokapić: Ne znam koliko je sad izvodljivo da Đukanović ode u šumu VIDEO

Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubijeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci, što je, kako je ocijenio, prirodno za Crnu Goru.

O navodima Mila Đukanović da će Crnu Goru braniti „i iz šume ako treba“, Krivokapić kaže da ne zna „koliko je to izvodljivo“.

Krivokapić je rekao da je u Crnoj Gori duh slobode vrlo jasan i da se to vidi na svakom koraku.

„Ipak, 30 godina vladavine, koja je bez obzira na sve današnje korake demokratskog principa, bila najmanje demokratska. To je bila vlast koja je vodila računa samo o pojedinačnim interesima i dovela Crnu Goru u tešku ekonomsku situaciju“, istakao je Krivokapić za RTS.

Uvjeren je da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci, što je, ukazuje, prirodno za Crnu Goru.

„Meni su iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u neki period koji se nama pripisuje, a to je ta hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret, pa sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsjednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo“, rekao je Krivokapić.

Povodom konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za 23. septembar i mogućnosti za podršku manjinskih partija, Krivokapić kaže da žele u svom budućem djelovanju da imaju sve nacionalne manjine, i one koje su parlamentarne i one koje nisu, jer žele da grade bolju budućnost za sve građane.

„Znam da će biti izabrani predsjednik Skupštine i administrativni odbor i najvjerovatnije predložen mandatar, ali to je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedjeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato“, naveo je Krivokapić.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, ističe da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima.

Upitan hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promijeniti u odnosu Beograda i Podgorice, Krivokapić odgovara da će doći do promjene u svim odnosima.

„Želimo da imamo isti princip djelovanja, a to je dobra saradnja prevashodno sa susjedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo“, istakao je Krivokapić.

 

 

Ostavite komentar: