Kraljica dozvolila Hariju i Megan da napuste dvor

Pitanje budućih dužnosti princa Harija i njegove supruge je kompleksna situacija za rješavanje i mora još da se radi na tome, ocijenila je Elizabeta Druga nakon sastanka u Londonu. Ona je zatražila da konačna odluka bude donijeta tokom narednih dana, ali je dozvolila vojvodi i vojvotkinji od Saseksa veći stepen nezavisnosti od kraljevske porodice.

Od početka „Megzita“ javnost s nestrpljenjem očekuje razrješenje situacije, to jest jasniju sliku o daljim kraljevskim obavezama i dužnostima princa Harija i njegove supruge Megan.

Sastanak održan u Londonu nije donio kompletno rješenje složene situacije u kojoj se našla kraljevska porodica, javlja Rojters.

„Ovo je kompleksna situacija za rješavanje i mora još da se radi na tome, ali sam zatražila da konačne odluke budu donijete tokom narednih dana“, navodi se u saopštenju kraljice Elizabete Druge.

Baka je unuku Hariju i njegovoj supruzi Megan dozvolila veći stepen nezavisnosti od kraljevske porodice.

„Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju koju Hari i Megan imaju da kao mlada porodica urede život drugačije“, navodi se u saopštenju 93-godišnje kraljice.

Elizabeta Druga ističe da iako bi porodica voljela da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostanu u ponom obimu angažovani na kraljevskim dužnostima, poštuje i razumije njihovu želju da vode nezavisniji život nego što je to bio slučaj do sada.

Tokom perioda tranzicije koji je kraljica najavila, par će provoditi vrijeme i u Velikoj Britaniji i Kanadi, a dodatnim dogovorima biće jasnije definisano učešće u kraljevskim dužnostima i princa Harija i njegove supruge.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 Ostavite komentar: