Kosovska policija napravila spisak: Više od 70 Srba osumnjičeno za krivična djela

Vršilac dužnosti komandira Policijske stanice Sjeverna Mitrovica major Goran Živković potvrdio je da postoji spisak Srba koji su osumnjičeni za teška krivična djela i da je u toku uručivanje poziva licima sa tog spiska.

Živković je, na današnjoj sjednici Skupštine opštine Sjeverna Mitrovica, odgovarajući na pitanja odbornika da li postoje spiskovi na kojima se učesnici septembarskih protesta pozivaju da se jave u Prištinu na razgovor, rekao da spiskovi nisu tajna.

“Spiskovi nisu tajna, spiskovi postoje i na jednom spisku je 58 osoba, koje se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova, na drugom spisku je 14 lica koja se terete za teško ubistvo u pokušaju, ometanje službenih lica i još dva tri krivična dela”, potvrdio je Živković.

On je dodao da policijski službenici rade na uručenju poziva osobama koje se nalaze na tim spiskovima, prenosi “Kosovo onlajn”.

“Policijski službenici rade na uručenju poziva tim licima i za sada se niko nije odazvao na ove pozive. Na spisku se nalaze osobe koje žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Naši policajci uručuju samo pozive, osobe koje dobiju poziv treba da se jave na razgovor u Prištinu”, rekao je Živković.

On je dodao da nema informaciju u kom su periodu konkretno počinjena djela za koja se građani pozivaju.

Ostavite komentar: