Kosovska policija napala srpske kekse i čokolade: Zaplijenjeni svetosavski paketići za djecu s Kosova

Kosovska policija u nedjelju uveče je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namijenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže “nelegalne“ proizvode iz centralne Srbije.

“Iako je dio paketića prije nekoliko dana legalno unijet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a dio su napravili osnovci sa sjevera pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način sprečila da naša djeca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save”, ističe se u saopštenju kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje se da Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su “srpske grisine i smoki” stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem.

Vozaču „Kolašin prevoza“, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava, i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu, navodi se u saopštenju.

“Dio paketića je pocijepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sljedeći korak Prištine je valjda hapšenje Deda Mraza i Božić Bate”, kaže se u saopštenju i dodaje da “ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji”.

Iz Kancelairje navode da ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce.

“Neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim „velikim herojstvom””, piše u saopštenju.

Ranije je najavljeno da će sutra zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru obeležavanja Dana Svetog Save, obići učenike osnovne škole “Janko Jovićević” u Goraždevcu i učenike osnovne škole “Radoš Tošić” u Osojanu i tom prilikom im podijeliti paketiće.

 

Izvor.(Mondo)                        Foto:(Ilustracija)

 

Ostavite komentar: