Korona zadala puno problema: Situacija jednaka “ratnom stanju”

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević ocijenio je da je epidemiološka situacija u toj županiji jednaka ratnom stanju, navodeći da je od hiljadu testiranih osoba protekle sedmice gotovo 400 bilo pozitivno na korona virus.

Tomašević je rekao da novi slučajevi nemaju izvor zaraze izvan Požeško-slavonske županije i pozvao građane na poštovanje mjera i izbjegavanje okupljanja.

Slučajevi zaraze korona virusom zabilježeni su u pet domova za stare i nemoćne osobe, a prema Tomaševićevim riječima, sve je više slučajeva i među zdravstvenim osobljem, prenose hrvatski mediji.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo ove županije Mato Matijević podsjetio je da je od početka pandemije u Požeško-slavonskoj županiji bilo 1.879 pozitivnih osoba, što je oko 10 odsto ukupno testiranih, a preminulo je 30 osoba.

“Porast broja preminulih vezan je za proboj virusa u domove za starije na području Pakraca”, rekao je Matijević.

Kako bi bio obezbijeđen dovoljan broj medicinskog osoblja u Požeško-slavonskoj županiji razmatraju i angažman učenika petih razreda srednjih medicinskih škola.

Ukoliko se nastavi rast broja oboljelih kojima je potrebno bolničko liječenje, u planu je aktivacija kapaciteta u specijalnoj bolnici u Lipiku, kao i učeničkim domovima.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su 463 osobe pozitivne na korona virus, a 53 su na bolničkom liječenju. Pod mjerom samoizolacije je 1.237 lica.

Ostavite komentar: