Korona udar na Vladu! Opakim virusom zaražena dva ministra, ostaju kod kuće

Dvojica ministara u Vladi Slovenije zaražena su virusom korona, ali se relativno dobro osjećaju i do daljeg ostaju kod kuće, potvrdio je portparol Vlade Jelko Kacin.

Virusom korona najprije se zarazio ministar inostranih poslova Anže Logar, koji je rutinski testiran 23. oktobra nakon povratka iz inostranstva, te se samoizolovao, a izolacija je određena i nekim njegovim saradnicima.

Kacin je na konferenciji za novinare potvrdio da je i drugi test ovih dana potvrdio da je Logar još pozitivan, ali da mu je rekao da se osjeća relativno dobro iako i dalje ima glavobolju. Kacin je potvrdio da je kod kuće u izolaciji i ministar za okolinu i prostor Andrej Vizjak, koji je juče testiran, ali je i prije toga bio u izolaciji zbog kontakta sa suprugom koja je zaposlena u bolnici u Brežicama. On se za sada osjeća dobro i nema simptome kovida 19.

I Vizjak i Logar članovi su Slovenačke demokratske stranke aktuelnog premijera Janeza Janše, koji je građane pozvao na strpljenje i pridržavanje mjera da bi bio prevladan drugi talas epidemije, kao i na solidarnost u borbi sa novim virusom za šta će biti potrebno najmanje idućih mjesec dana.

Ministar zdravstva Tomaž Gantar rekao je novinarima da je će stroge mjere koje je donijela Vlada morati da ostanu na snazi još najmanje sedam do 10 dana. On smatra da takve mjere treba zadržati sve dok u bolnice dolazi više oboljelih nego što ih bude otpušteno na kućni oporavak, pojasnivši da je to njegovo mišljenje i da Vlada o tome još nije donijela odluku.

Epidemiolozi navode da je reprodukcijski virus širenja zaraza u usporavanju i da bi vrhunac drugog talasa mogao biti dosegnut krajem nedjelje. U Sloveniji je u protekla 24 časa na virus korona testirano 6.311 osoba od kojih je 2.027 bilo pozitivno, a preminulo je 29 oboljelih od kovida 19, saopštila je ranije danas slovenačka Vlada.

Ostavite komentar: