Korona u Srbiji: Preminulo 14 ljudi

Korona virus je u posljednja 24 sata potvrđen je kod 7.061 osobe od 18.728 testiranih osoba, a od posljedica ove bolesti preminulo je 14 ljudi.

Na respiratoru je trenutno 30 pacijenata.

Podsjetimo, juče su u Srbiji otkrivena 7.265 nova slučaja korona virusa, od testiranih 18.839. Od posljedica infekcije juče je preminulo 10 osoba. Na respiratoru je bilo 34 pacijenata.

Korona odlučuje o početku nove školske godine

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da trenutna epidemiološka situacija i prognoze ukazuju da će školska godina početi 1. septembra kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada.

Iz Ministarstva prosvete su naveli i da sa Timom za praćenje i koordinisanje mjera u radu škola i nadležnim institucijama redovno prate epidemiološku situaciju u zemlji, prenosi Blic.

– Do početka školske godine Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju. Ministarstvo će o zaključcima blagovremeno informisati škole i proslijediti im instrukcije o epidemiološkim mjerama koje će se primjenjivati, a koje će pripremiti Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” – naveli su iz ministarstva.

Ostavite komentar: