Korona, tamjan i Oče naš! Učiteljica došla na hit ideju koja je “podijelila” roditelje

Prvo Oče naš i tamjan, pa čas može da počne. U najkraćem, tako se može prepričati objava jednog roditelja o prijedlogu učiteljice u Vajber grupi koji je osvanuo na društvenim mrežama i izazvao buru komentara.

Naime, dan prije nego što su školska zvona označila početak školske godine učiteljica u OŠ “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu poslala je prijedlog roditeljima svojim učenika, a on glasi ovako: “Da li se slažete da svakodnevno prije početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu Oče naš”.

Piše to u poruci na roditeljskoj Vajber grupi koju je napisala učiteljica jednog odjeljenja četvrtog razreda.

Ispod pitanja ostavljena je mogućnost roditeljima da glasaju da li su saglasni sa tim prijedlogom ili ne i velika većina, tačnije 18 roditelja je podržao prijedlog učiteljice, dok se nekolicina protivila.

Ispod objave stavljena je i slika na kojoj stoji da ne postoji virus koji će opastati u kući u kojoj se on svakodnevno pali.

Objava je vrlo brzo podijeljena na društvenim mrežama i izazvala bezbroj komentara. Jedna od majki koja je pitanje učiteljice i podijelila zapitala se da li je uopšte moguće da se tako nešto pita, te da je Srbija sekularna država, piše Blic.

Ostavite komentar: