Korona se “uvukla” u još jednu školu: Roditelji učenice prećutali da je cijela porodica zaražena

Dragana Mijović, direktorka škole u Kragujevcu, kaže da su roditelji učenice pozitivne na korona virus tek oko 20.30 sati, 1. septembra, javili odjeljenskom starješini da se djevojčica testirala i da je zaražena.

“Rečeno je da se cijela porodica testirala i da su svi pozitivni. Roditelji nisu nikog u školi obavijestili da se naša učenica 6. razreda testirala na koronu. Odjeljenski starješina je uveče odmah javio meni, a potom je javljeno Školskoj upravi, kao i Institut za javno zdravlje Kragujevac”, navodi direktorka.

Kako kaže, od Instituta je škola dobila preporuke, među kojima nema one da cijelo odjeljenje u narednom periodu prati nastavu onlajn.

“Školi je preporučeno da obavezno sva djeca iz tog odjeljenja nose maske, da se pooštri dezinfekcija, da se više provjetravaju prostorije… Sva djeca su nastavila regularno da dolaze u školu. Ipak, rečeno je da djeca nikako ne dolaze na nastavu ukoliko čekaju rezultate testa na koronu ili osjete bilo kakve simptome”, naglašava Mijović.

Ona je apelovala na roditelje, na njihovu savjest i odgovornost, rekavši da je u cijelom ovom procesu njihova uloga jako važna. Kako je dodala, zaražena djevojčica od 1. septembra ne dolazi u školu i nalazi se u izolaciji.

Ostavite komentar: