Komšije potresla nezapamćena tragedija: Staricu Olgu (85) “progutala” vatrena stihija

U požaru koji je izbio juče oko tri sata poslije ponoći, na četvrtom spratu zgrade u Hadži Prodanovoj 4 na Vračaru, smrtno je stradala Olga Vujović (85).

Uzrok izbijanja vatre i dalje se utvrđuje, a kako se saznaje, prije manje od dva mjeseca u istom stanu upaljena cigareta doprinijela je manjem požaru koji je tada ugašen na vrijeme.

Reporteri Novosti uvjerili su se juče da je stambena jedinica na Vračaru potpuno uništena, ali susjedni objekti na svu sreću nisu oštećeni. Komšija tragično nastradale žene ističe da je prizor bio stravičan i da se dim koji se nadvio nad ovim djelom prestonice osjećao sve do Karaburme.

“Olga je u posljednje vrijeme sakupljala stare i dotrajale stvari, koje bi potom donosila u zgradu. Objekat je bio pun garderobe i namještaja, tako da je vatra brzo buknula i zahvatila cijeli stan, koji ima dvadesetak kvadrata. Starica je dugo živjela sama, jer joj je muž davno preminuo. Požar koji je izbio prije mjesec i po uspjeli smo brzo da ugasimo”, priča on.

Čovjek koji stanuje prekoputa Olge Vujović prvi je primijetio vatru i pokušao da je ugasi, ali je stan već bio ozbiljno zahvaćen. Ubrzo su se ispred vrata pojavili i ostali stanari višespratnice na Vračaru, koje je gust dim i neprijatan miris probudio.

Pokušaji da se vrata otvore nisu urodila plodom, tako da ženi nije bilo spasa.

Ostavite komentar: