Kolumbija se sprema: Zatvorene granice, čeka se udar gnjevnog naroda

Vlasti Kolumbije su donijele odluku da zatvore kopnene granice sa svim susjednim državama od ponoći u srijedu 20. novembra, do 5 ujutru 22. novembra, zbog velikog protesta koji će biti održan u četvrtak, saopštila je kolumbijska migraciona služba.

„Zatvaranje granice počinje danas u ponoć i trajaće do pet ujutru, u petak 22. novembra“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu resora.

„Odluka se odnosi na sve kopnene i riječne granice sa Brazilom, Venecuelom, Peruom i Ekvadorom. Ova mjera ima za cilj da se osigura puna bezbjednost tokom manifestacija koje će se održati u različitim regionima zemlje u četvrtak 21. novembra“, dodaje se u tekstu.

Kako se naglašava, u petak će „granični prelazi biti pojačani dodatnim službenicima migracione službe“.

U četvrtak 21. novembra građani Kolumbije namjeravaju da izraze svoje nezadovoljstvo socijalnom i ekonomskom politikom administracije predsjednika Ivana Duke.

Vlasti su izrazile bojazan da protesti u Kolumbiji mogu krenuti scenarijom susjednih latinoameričkih država koji su praćeni vandalizmom, neredima, kao i mnogobrojnim ljudskim žrtvama i ozbiljnom materijalnom štetom

 

Izvor:(SPUTNIK)

 Ostavite komentar: