Kolinda Grabar-Kitarović: Nema dogovora sa Vučićem o “neprijatnim” terminima

ZAGREB – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da ne postoji nikakav dogovor između nje i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o tome, kako se to spekulisalo ovih dana, da on ne spominje genocid u NDH, a ona “velikosrpsku agresiju”.

“Vidite da on sve vrijeme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije”, rekla je ona za hrvatski “Dnevnik”.

Grabar Kitarović je to izjavila odgovarajući na pitanje novinarke da li postoji dogovor između nje i predsjednika Vučića, a nakon što je nedavno njen bivši savjetnik Mate Radeljić rekao kako ga je hrvatska predsjednica svojevremeno pozvala, nakon posete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim nastupima ne koristi termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”, prenose Nezavisne novine.

Nakon toga, to su demantovali iz kabineta Grabar Kitarović navodeći da je “ispod svakog nivoa” odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva sumnja.

“Ono što se dogodilo 1990-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i niko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, saopšteno je iz kabineta prije tri dana.

 Ostavite komentar: