Kolegica ga optužila za silovanje: Još nije podignuta krivična prijava protiv Branislava Lečića

Slučaj u vezi s tvrdnjama glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić, i dalje je u predistražnoj fazi, bez krivične prijave, prenijeli su danas mediji pozivajući se na agenciju Tanjug.

“Još su u toku provjere navoda Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića”, rekla je danas portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

To znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štajnfeld i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je “prošao poligraf”, iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.

Nakon toga je uslijedilo zatišje u ovom slučaju, sve dok krajem prošle sedmice “Nedeljnik” nije objavio ispovijest nekadašnje glumice Merime Isaković u kojoj je iznijela tvrdnje da ju je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vrijeme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, podsjećaju mediji.

Ova ispovijest Merime Isaković izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svjedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeld.

Ostavite komentar: