Ko su srpske monahinje koje su đuskale pod šatrom uz narodnjake

Prije nekolika dana na društvenim mrežama osvanuo je viralni snimak na kojem se vidi kako dvije monahinje igraju na veselju negdje u Srbiji. Domaćin ovog veselja rekao je nakon toga za RINU da su monahinje u jednom trenutku ustale da ispoštuju veselje te da zapravo to niko nije očekivao.

Snimak monahinja na kojem se vidi kako igraju i uživaju uz jednu popularnu pjesmu osvanuo je na društvenim mrežama i pokupio velike simpatije građana. Naravno, bilo je i onih koji su bili začuđeni ovakvim ponašenjem.

Obje monahinje dolaze iz jednog od manastira iz Ovčarsko-kablarske klisure. Jedna od akterki snimka je monahinja, dok je druga igumanija manastira.

Prema riječima domaćina, mohaninje su praktično cijelo veče presjedile, ali su u jednom momentu ustale kako bi ispoštovale domaćina.

„U jednom trenutku su ustale da ispoštuju nas kao domaćine i zaigrale uz te dvije do tri pjesme, ne znam ni da li je to sve potrajalo petnaest minuta. Pjevač je prišao do njih i tada su nastala ta dva snimka. Pošto je proslava bila u užem krugu nismo ni očekivali da može doći do ovakve situacije“, izjavio je za RINU Igor Markeljić domaćin veselja u Gornjem Milanovcu i dodao:

„Ostali smo zatečeni tom količinom negativne energije i oštrinom loših komentara. Niko od tih dušebrižnika nije ni pomislio kako će se one osjećati, da li će možda imati probleme zbog toga. Na našoj medijskoj sceni podržava se mnogo toga što bi prije nekih dvadesetak godina bilo degutantno, sramotno i zabranjeno, a sada se najveća polemika vidi o dvije divne monahinje koje su svoj život posvetile Bogu i najveći je problem što su igrale i veselile se uz dvije pjesme koje su nastale prije dosta godina,“ izjavio je Igor.

Igor je istakao da svi oni koji su bili izrevoltirani snimkom koji su pogledali da samo jednom odu u manastir u kom godinama žive ove dvije monahinje nikad nijednu ružnu riječ o njima ne bi rekli.

„To je prava oaza mira i ljubavi. U tu Božiju kuću mnogi svraćaju upravo i zbog njih, jer one su te koje vas dočekaju i isprate sa osmijehom, pruže utješnu riječ svima kome je potrebna. Sa mnogo truda i ljubavi obraćaju pažnju na svaki detalj, vode računa o manastiru koji je jedan od najuređenijih u tom kraju“, podvukao je Igor, prenosi “Nova.rs”.

 

 

Ostavite komentar: