Knin tuguje: Sahranjen petogodišnji dječak koji je preminuo zaključan u automobilu

Na Gradskom groblju u Kninu u petak sahranjen je petogodišnji dječak, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što je ostao zaključan u automobilu.

U Kninu je proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dječji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem, piše 24sata.

Podsjetimo, protiv dječakovog oca, 34-godišnjeg profesionalnog vojnika rodom iz Vinkovaca, podnesena je kaznena prijava jer je 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt.

On je u utorak oko 16.45 doveden u Policijsku stanicu Knin, a petnaest minuta nakon toga i uhapšen. Oduzeto mu je odmah i legalno oružje koje je posedovao, a angažovan mu je i advokat po službenoj dužnosti. Nalazio se kod pritvorskog nadzornika i priveden je Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, a u srijedu poslijepodne je pušten na slobodu. Prema rezultatima obdukcije, dječak je preminuo od toplotnog udara.

Kako su juče prenijeli hrvatski mediji, dječak je po procjeni u vozilu bio od 7.50 ujutro do 15.15 poslijepodne, prenosi Blic.

Ostavite komentar: