Knežević uputio pitanje Abazoviću: I, šta ćemo sad?

Sjednica na kojoj će poslanici postavljati pitanja premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću zakazana je za 20. jul, a jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević postaviće na Premijerskom satu pitanje Abazoviću: “I, šta ćemo sad?”

Kako je saopštio, na sjednici će obrazložiti svoje pitanje.

“Na osnovu člana 187 Poslovnika Skupštine Crne Gore, predsjedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću, postavljam sledeće pitanje: I, šta ćemo sad”, navodi se u dopisu Kneževića predsednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović.

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je u nedelju da je vlada Crne Gore izgubila podršku te stranke zbog, kako se tvrdi, napuštanja evropske agende.

U saopštenju posle sjednice Predsedništva DPS, na kojoj je raspravljano o daljim potezima nakon što je vlada u petak usvojila Prijedlog Temeljnog ugovora sa SPC, izraženo je žaljenje zbog promjene političkog kursa vlade kojom je, kako se ocjenjuje, “suprotno političkom sporazumu o njenom formiranju, vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC”.

DPS, između ostalog, smatra da je vlada time nanjela neprocjenjivu štetu državnim interesima Crne Gore i da je takvom promjenom prioriteta propuštena prilika da se obezbedi snaženje konsenzusa proevropske politike, a umesto toga, “bespotrebno i autodestruktivno, potencirane stare podjele u Crnoj Gori”.

Ostavite komentar: