Knežević uporan: Neću se smiriti dok se ne utvrde sve činjenice u vezi sa ustoličenjem mitropolita

Poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević izjavio je danas da se neće smiriti dok se ne utvrde sve činjenice u vezi sa ustoličenjem mitropolita Joanikija, 5. septembra na Cetinju.

Knežević je to rekao na sjednici parlamentarnog Odbora, na čiji poziv za saslušanje se nisu odazvali premijer Zdravko Krivokapić i ministar policije Sergej Sekulović, piše podgorički Dan.

“ Neću se smiriti dok ne saznam da su neki ministri predlagali da se mitropolit i patrijarh maskiraju u medicinsko osoblje da u autu Hitne prođu Belveder. Ako je ovo neki ministar predlagao onda će biti jasno da se Crna Gora ne nalazi na ivici nego u provaliji. Ja ću uraditi sve da se utvrdi istina, ma koliko ona bila bolna”,  naveo je Knežević, prenio je podgorički portal Dan. Rekao je da će štititi ovaj odbor i graditi autoritet parlamenta.

“ Ne mogu naterati Krivokapića da se pojavi na sednicu odbora, ali ću insistirati da se on pojavi, jer je to njegova obaveza. Prvi put čujemo da predsjednik vlade, nije predsjednik vlade”,  rekao je Knežević.

Prva tačka dnevnog reda je bila kontrolno saslušanje Krivokapića i Sekulovića na temu:

– Nezakonito upravljanje aktivnostima Uprave policije i ugrožavanje njene političke i ideološke neutralnosti i operativne nezavisnosti, prenosi Kurir.

Ostavite komentar: